GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Mechanische ventilatie reinigen Twente

Wij reinigen uw mechanisch ventilatiesysteem!

Mechanische ventilatie reinigen Twente

Mechanische ventilatie reinigen Twente? Een groot gedeelte van de mechanische ventilatiesystemen staat dag en nacht te draaien. Hierdoor raken de ventilatoren en de bijbehorende luchtkanalen in de loop der jaren vervuild. Hierdoor gaat de werking van het apparaat gaat flink achteruit.

Een slecht onderhouden mechanisch ventilatiesysteem verslechterd de kwaliteit van het binnenklimaat. Hierdoor krijgen schimmels en bacteriën sneller de kans zich snel te ontwikkelen en te verspreiden door het huis. Wanneer u of uw huisgenoten dit inademen, heeft dit negatieve gevolgen voor de gezondheid.

De meeste mechanische ventilaties moeten eens in de vier jaar gereinigd worden. Wanneer u een reiniging uit laat voeren, wordt de levensduur van de ventilatiebox en de luchtkanalen geoptimaliseerd.

Moet uw mechanisch ventilatiesysteem gereinigd worden? Neem dan gerust contact op via 085 019 57 52. Wij komen graag uw mechanische ventilatie reinigen Twente!

Mechanische ventilatie schoonmaken

Voor de gezondheid van u en uw huisgenoten is het van belang dat uw ventilatiesysteem met enige regelmaat gereinigd wordt. Wij raden u aan om uw ventilatiesystemen eens in de vier jaar specialistisch te laten reinigen. Voor ventilatieboxen raden wij dit aan eens in de twee jaar te doen.

Wanneer wij een onderhoudsbeurt uitvoeren, wordt de ventilatiebox grondig gereinigd. Ook worden de ventielen en luchtkanalen geïnspecteerd en helemaal schoongemaakt.

Daarnaast zorgen wij er altijd voor dat uw apparaat perfect staat afgesteld zodat deze optimaal werkt. Na afloop van een onderhoudsbeurt kunt u er zeker van zijn dat uw ventilatiesysteem weer als nieuw functioneert.

De meeste apparaten werken na 2 jaar een onderhoudsbeurt al 20-30% minder goed. Laat uw ventilatiesysteem daarom regelmatig reinigen. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat uw systeem de vervuilde lucht zo goed mogelijk afvoert. Maak vandaag nog een afspraak via 085 019 57 52.

Ventilatiesysteem reinigen

De luchtkanalen van uw ventilatiesysteem zijn een perfecte verzamelplek voor stof, bacteriën, vocht en ongedierte. Dit maakt het extra belangrijk dat u uw ventilatiesysteem regelmatig laat onderhouden.

Wanneer een systeem erg vervuild is, kan dit grote gevolgen hebben voor de luchtkwaliteit in huis en de werking van het systeem. Om dit te voorkomen raden wij u aan uw ventilatiesysteem te laten reinigen.

Op het moment dat u uw ventilatiesysteem volledig gereinigd is, helpt dit sterk een gezonde luchtvochtigheid te creëren in uw huis. Hierdoor kunnen klachten als hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten, longaandoeningen en diverse allergieën voorkomen worden.

Om zeker te zijn dat uw ventilatiesysteem goed wordt gereinigd, raden wij u aan dit te laten doen door een ervaren ventilatiemonteur. Maak snel een afspraak bij Schoorsteenveger Twente op 085 019 57 52.

Ventilatie reinigen

Er zijn diverse signalen die aanwijzen dat u uw ventilatie moet laten reinigen. Heeft u bijvoorbeeld last van uitzonderlijk veel stof of schimmel? In veel gevallen zien we dat een vervuild ventilatiesysteem hier de oorzaak van is.

Een slecht-onderhouden ventilatiesysteem heeft negatieve effecten op de gezondheid van u en uw huisgenoten. Zo kunt u last krijgen van een droge keel, een snotneus, veelvoudig hoesten of allergische reacties.

Een onderhoudsbeurt is ook aan te raden wanneer het apparaat meer geluid gaat maken, op het moment dat er donkergekleurde kringen ontstaan op of rondom de ventilator of wanneer er een nare lucht uit het apparaat komt.

Gemiddeld moet een ventilatiesysteem eens in de vier jaar gereinigd worden. Wilt u een afspraak maken om uw ventilatie te laten reinigen? Neem dan snel contact op via 085 019 57 52.

Zelf mechanische ventilatie schoonmaken

U kunt zelf uw mechanische ventilatie reinigen. Echter is dit in de meeste gevallen geen simpel klusje. De monteurs van Schoorsteenveger Twente hebben voor u uitgewerkt hoe u het best zelf uw mechanische ventilatie kunt reinigen.

Voordat u aan de slag gaat met het reinigen van het systeem is het belangrijk dat alles uitstaat en dat de stekker uit het stopcontact is gehaald. Wanneer u dit gedaan heeft kunnen we starten met het reinigen van de ventilatiebox.

Open de deksel van de ventilatiebox. U ziet nu waarschijnlijk dat het apparaat veel stof en ander loszittend vuil bevat. Pak de stofzuiger of een natte doek en verwijder al het loszittende vuil. Het is mogelijk dat er vuil zit vastgeplakt aan de wanden van Aahde ventilatie. Deze kunt u voorzichtig verwijderen met een platte schroevendraaier of een spatel. Sluit de ventilatiebox vervolgens weer af door de deksel te sluiten.

Daarna worden de ventielen gereinigd. Vaak kunt u deze eenvoudig losdraaien. Maak deze schoon met een vochtige doek. Wanneer het ventiel weer goed gereinigd is, kan deze teruggedraaid worden in de behuizing.

Haal vervolgens de kap los van het ventilatierooster. U kunt nu de binnenkant van de ventilatieroosters reinigen met een stofzuiger. Maak de kap en het rooster goed schoon met een vochtige doek. Zet de kap vervolgens weer vast aan het ventilatierooster.

Als laatste eindigen we met het reinigen van de ventilatiekanalen. Dit kunt u doen door met uw stofzuiger in de kanalen te gaan. Zet hierbij niet geen krach. Wanneer u merkt dat de stofzuiger tegen gehouden wordt, dus dan niet verder en trek deze dan voorzichtig terug.

Wanneer u alle stappen heeft doorlopen is uw ventilatiesysteem en de bijbehorende luchtkanalen schoon. Wanneer alles goed gedroogd is, kunt u de stekker weer in het stopcontact doen en kan het systeem weer gestart worden. Maakt uw systeem nu ineens meer geluid dan hij eerder deed? Dan is er iets niet goed gegaan. Zet het apparaat dan niet aan en maak snel een afspraak via 085 019 57 52.

Onderhoud ventilatiesystemen

Schoorsteenveger Twente is te bereiken voor het onderhouden van alle soorten ventilatiesystemen. Wanneer wij een onderhoudsbeurt uitvoeren staan er drie belangrijke onderdelen centraal.

Bij een onderhoudsbeurt controleren wij als eerst uw ventilatiebox. Dit is het apparaat die de ventilatie aandrijft. Hierbij zorgen wij dat we uw ventilatiesysteem volledig wordt gereinigd en weer perfect wordt afgesteld.

Daarnaast controleren wij de afzuigpunten en -ventielen. Dit zijn de ronde ventielen die zichtbaar zijn in uw huis. Deze afzuigpunten zijn aangesloten op de ventilatiekanalen in het plafond of de muur.

Tot slot zijn wij ook te bereiken voor het reinigen van uw ventilatiekanalen. Deze kanalen zijn een belangrijk onderdeel in uw ventilatiesysteem. Luchtkanalen transporteren de vuile lucht in huis vanuit een ventilatierooster naar de ventilatiebox. Voor warmte terugwin systemen transporteren ze ook de schone lucht door het huis.

Om er zeker van te zijn dat uw apparaat goed werkt, raden wij u aan een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Maak daarom snel een afspraak met een collega van Schoorsteenveger Twente op 085 019 57 52. Wij helpen u graag!

Onderhoud mechanische ventilatie

Een mechanisch ventilatiesysteem kan op verschillende manieren onderhouden worden. Onze monteurs beschikken over het beste gereedschap en materiaal waarmee elk apparaat grondig gereinigd kan worden.

Op het moment dat uw ventilatie gereinigd wordt maken wij gebruik van een roterende borstelmethode. Bij deze methode maken wij gebruik van een borstel waarvan de kop draaibaar is. Door met deze roterende borstel in uw ventilatiekanalen te gaan, zorgen wij ervoor dat al het vuil loskomt van de ventilatiewanden.

Daarnaast beschikken wij over een special afzuigsysteem. Met dit afzuigsysteem kunnen wij al het loszittende vuil opzuigen, zodat de kanalen weer volledig schoon zijn. Uiteraard ruimen wij na afloop alles weer netjes op.

Wanneer u uw ventilatie grondig laat reinigen, weet u zeker dat u weer zorgeloos kunt genieten van een goed werkend ventilatiesysteem en van een gezond binnenklimaat. Daarnaast gaat uw ventilatiesysteem ook nog eens een stuk langer mee.

Wilt u uw mechanisch ventilatiesysteem laten reinigen door een ervaren monteur? Neem dan snel contact op via 085 019 57 52 en maak vandaag nog een afspraak!

Achterstallig onderhoud mechanische ventilatie

Uit een onderzoek van Klimaatbureau HIER is gebleken dat er in Nederland ruim 2 miljoen huizen zijn met een verouderd mechanisch ventilatiesysteem. Daarnaast wordt een groot gedeelte van de systemen ook nog eens slecht of helemaal niet onderhouden.

Achterstallig onderhoud aan een mechanisch ventilatiesysteem kan verschillende gevolgen hebben, zowel op lange- als op korte termijn.

Een belangrijk gevolg is dat het slecht is voor de gezondheid van u en uw huisgenoten. Doordat er meer vocht en vuil in de lucht blijft hangen, krijgen schimmels en bacteriën de kans zich extreem snel te ontwikkelen en verspreiden. Wanneer u dit inademd, is dit slecht zijn voor uw gezondheid.

De werking van een slecht onderhouden apparaat neemt enorm af. Doordat vuil en stof zich ophopen in het apparaat, gaat de efficiëntie van het apparaat erg achteruit. De meeste ventilatieapparaten gaan na 2 jaar zonder onderhoud al zo’n 20-30% achteruit.

De hogere luchtvochtigheid in huis zorgt er ook voor dat de temperatuur moeilijker te beïnvloeden is. De verwarming moet hierdoor harder werken en de ventilatiebox moet ook meer energie verbruiken om de ruimte te ventileren. Dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat de energiekosten toenemen.

Is het tijd om uw mechanisch ventilatiesysteem grondig te laten reinigen? Maak dan snel een afspraak op 085 019 57 52. Onze monteurs helpen u graag!

WTW onderhoud

Een WTW-unit, ook wel warmteterugwinning-unit genoemd, is een ventilatiesysteem dat uw huis ventileert zonder dat er warmte verloren gaat. Een warmteterugwin-unit is een ventilatieapparaat dat twee functies heeft; de vuile lucht in huis afvoeren en hier schone lucht voor in de plaats brengen.

Wanneer u een WTW-unit in huis heeft, is het van belang dat u deze regelmatig laat onderhouden. Vuile lucht in huis kan leiden tot gezondheidsklachten voor u en uw huisgenoten.

Voorgeschreven staat dat een WTW-unit gemiddeld eens in de twee jaar gereinigd moet worden. Op deze manier houdt u het apparaat te allen tijde schoon. Door een WTW onderhoudsbeurt uit te laten voeren, optimaliseert u de levensduur van de ventilatiebox en de luchtkanalen.

Wilt u dat wij WTW-unit onderhoudsbeurt uitvoeren? Neem dan gerust contact op om een afspraak te maken via 085 019 57 52. De monteurs van Schoorsteenveger Twente helpen u graag!

Mechanische ventilatie reinigen kosten

Het regelmatig laten reinigen van uw ventilatiesysteem is erg belangrijk. Voor het reinigen van een mechanisch ventilatiesysteem hanteren vaste tarieven.

Voor een complete reiniging brengen wij €170 in rekening. Dit is inclusief de BTW.

Wanneer wij uw mechanisch ventilatiesysteem grondig reinigen, zorgen wij ervoor dat uw ventilatiebox weer schoon is. Daarnaast worden de ventielen en luchtkanalen geïnspecteerd en schoongemaakt.

Wilt u uw ventilatiesysteem laten reinigen? Neem dan gerust contact op via 085 019 57 52. Wij komen graag uw mechanische ventilatie reinigen Twente!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Twente? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Twente.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Twente.

Werkwijze Schoorsteenveger Twente

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?
Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Hoe vaak u uw schoorsteen moet vegen, hangt af van hoe vaak u uw schoorsteen gebruik. Gebruikt u de schoorsteen bijna dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Wilt u een afspraak maken om uw schoorsteen te laten vegen? Bel dan gerust contact met Schoorsteenveger Twente via 085 019 57 52. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?
Een schoorsteen vegen kan het hele jaar door. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Daarom raden wij u aan uw schoorsteen juist op een rustig moment te laten vegen, bijvoorbeeld in de zomer. Dit heeft namelijk hetzelfde effect!
Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

Wij vinden het erg belangrijk dat mensen veilig en verantwoord kunnen stoken, zonder dat zij gevaar lopen wat betreft brand of gezondheid.

Onze schoorsteenvegers hebben daarom aantal tips voor u op een rij gezet om op een veilig en verantwoorde manier te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Gooi andere dingen in uw open haard of kachel.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Dat is zeker mogelijk. Op het moment dat wij een schoorsteen inspectie uitvoeren, controleren wij uw schoorsteen op dingen als beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal.

In veel gevallen kunnen wij tijdens een inspectie deze problemen tijdig opsporen en verhelpen. Hiermee kan veel ongemak en schade voorkomen worden.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Twente op 085 019 57 52

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Of een haard of kachel slecht is voor het milieu hangt af van het toestel. Bij toestellen waar hout of andere vaste brandstoffen gebruikt worden komen vaak veel afvalstoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen zijn schadelijk voor het milieu en uw eigen gezondheid.

Wij raden u aan goed na te denken over de brandstof van uw toestel. Open haarden en kachels die aardgas als brandstof nodig hebben, stoten minder schadelijke stoffen uit dan haarden of kachels op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Om schoorsteenbranden te voorkomen raden wij u aan uw schoorsteen regelmatig te laten vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteen die regelmatig schoongemaakt wordt, zal niet in brand vliegen!

Wij raden u aan om uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar te laten vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt dan ook gelijk uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, Denk hierbij aan lekken of scheuren in het rookkanaal.

Heeft u ook liever geen schoorsteenbrand? Laat uw schoorsteen dan vegen door een ervaren schoorsteenveger! Neem contact op met Schoorsteenveger Twente via 085 019 57 52.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?
Ja, dat is zeker een mogelijkheid. Echter heeft u dan niet de zekerheid dat dit op een goede manier gebeurt. Iets wat u wel heeft wanneer dit gedaan wordt door een ervaren schoorsteenveger die dit dagelijks doet.

Ook kunt u van onze schoorsteenvegers een bewijs van vegen krijgen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
In de meeste gevallen is zwarte rook een gevolg van slecht stoken. Donkere rook betekent veelal een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer. ongeschikt brandstof of omdat de temperatuur in de haard of kachel te laag is.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt en hoeft u zich geen zorgen te maken.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
Ja, in vrijwel alle gevallen bent u verzekerd. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u weer zorgeloos kunnen genieten van uw schoorsteen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Twente via 085 019 57 52 om een afspraak te maken.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

Het verwijderen van een vogelnest mag niet op elk moment van het jaar. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Twente

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Twente heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Twente

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Twente

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Twente nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Twente

Twee keer per jaar komt er de schoorsteenveger mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Twente

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button